снимка pixabayМаски с филтърна мембарана и по-добро прилягане към носа, така

...
снимка pixabayМаски с филтърна мембарана и по-добро прилягане към носа, така
Коментари Харесай

В Австрия задължиха хората да носят само FFP2 маски

снимка pixabay

Маски с филтърна мембарана и по-добро нагласяване към носа, по този начин наречените FFP2, стават наложителни за всички жители на Австрия, които са над 14 години. Тези маски са многократни и дават по-добра отбрана. Те са наложителни за публичните места - в превоза, магазините, в обекти за услуги и лекарските кабинети, съобщи Франс прес.

Заради новите по-заразни разновидности на ковид е належащо да се защитим по-добре, счита 24-годишната графична дизайнерка Хана Цюгнер, която публицист от Агенция Франс Прес срещна покрай Нашмаркт - фамозния пазар в центъра на Виена. Ако всички се преценяват, това ще промени обстановката, изключително след идването на имунизациите, акцентира тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Въвеждането на тази нова мярка, която остава малко публикувана в Европа, не провокира същински спор в страната, до момента в който регламентите подсигуряват, че маските ще се продават без надценка, на цена по себестойност, която е 59 евроцента, разяснява друга минувачка - Доротея.

Отсега нататък би трябвало да се носят по-филтриращи маски, които блокират 94 % от аерозолите в рейсове, трамваи, влакове и в метрото. Мярката се ползва също в супермаркетите и в обекти за даване на услуги, като автосервизи и лекарски кабинети.

Преподавателите, работещите в хранилища и тези на държавна работа, които са в контакт с хора, би трябвало също да съблюдават това на работното си място, в случай че не съблюдават отдалеченост от 2 метра.

Бременните дами и хората, които имат медицински противопоказания, са изключени от условието, както и личният състав, който е склонен да си прави постоянни проби за ковид.

Въпреки въведената след Коледа и продължаваща най-малко до 8 февруари трета карантина, броят на инфектираните съвсем не спада в тази алпийска страна с 8,9 милиона население.

Новозаразените на дневна база са към 130 на 100 000 поданици. Целта на държавното управление е това число да не надвишава 50.

Училищата, музеите, спортните зали, киносалоните и магазините, които не продават артикули от първа нужда, сега са затворени, а хората са призовани да лимитират оптимално контактите си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР